Hakkımızda
Mantının tarihçesi M.Ö 266 Yılına dayansa da mantı 13. yüzyılda Tatar Türklerinin Kayseri ye
yerleşmesiyle Anadolu da yemeğin adı mantı olup kayseri de ün kazanmıştır. Kayseri şehri mantı
yemeğiyle bütünleşmiştir. Mantı denince akla Kayseri gelmiş Kayseri Mantısını ülkemiz ve dünya çok
sevmiştir.
Kayseri de çok eski tarihlerden bu yana her evde kesinlikle mantı bükülür buzluklarda misafir için
bekletilirdi. Her lokantada kesinlikle mantı menüsü bulundurulur. Lokantalar mantısını sıktırır
veya sıkarlardı.
1998 ' de Halamız kendi evinin yanı sıra lokantalara, komşularına, akrabalarına, siparişlerine mantı
sıkmakla başlamıştır.
2004 de sadece mantı üretimi olarak kurulan ilk firma olma temelleri atılmıştır. 2006 yılında Gayseri
Mantı olarak Mantı,Erişte,Makarna,Çorbalık Üretim faaliyetine başlamıştır.
2010 Yılında halanın öz yeğeni Alican GUNCA firmaya katılarak Türkiye'de el sıkımı dana
etli kayseri mantısını ülkemizde tüm mantı severlere tattırmıştır.
2015 yılından bu yana firma Gayseri Mantı patentinin yanı sıra Hala Yeğen Gayseri Mantı olarak da
faaliyetine devam etmektedir. Mantısında ve tüm ürünlerinde uygun fiyatla yüksek
kaliteyi müşterilerine sunmaktadır.
Mantının yanı sıra pastırma ve sucukta asırlardır Kayseri'de üretilmiş, kalite ve lezzetiyle Dünyada
beğenilmiş tüm damaklarda iz bırakmıştır. Hala Yeğen Gayseri Mantı pastırma ve sucuğun özel üretim
sınıfının en kaliteli ve doğallarını ürettirip satışa sunmuştur.